MM02 Onlanden, Drentsche Aa en de Hondsrug (Veenhuizen – Exloo 106 km)

Bent u er klaar voor?

Ik was vanmorgen al even met wat tassen naar mijn fiets toegelopen. Hij staat in het Hospitaal. Een nachtje ter observatie, zeg maar. Ik was toch op tijd en het ontbijt zou pas 8 uur klaar staan. Op mijn terugweg naar de kamer, kom ik de serveerster tegen. Hebt u heet water voor in mijn thermosfles? Vraag ik. Bent u er al klaar voor…het ontbijt? Vraag ze terug.

Dat is toch wel het mooie van zo’n hotel, ontbijt. Al is ’t altijd wat overdadig. Ik kreeg een plastic zakje voor de broodjes onderweg. En zelfs met die er van af, hing mijn puntbuik op de bovenbuis van de fiets. Veel eten is helemaal niet goed, zeker ’s morgens niet, en zeker niet als je moet trappen; het bloed moet naar de benen en hoofd en niet naar de maag…Ik krijg er onderweg allerlei vergezichten van, als ik verterend uit Veenhuizen vertrek naar de Onlanden. Met aan de einder, de skyline van Groningen, verbaas me over de vele kleuren groen en de provinciale groeten, onderweg. Drents, Grûns en Frysk. In de kop van Drenthe hoor je van alles.

Monument Oerwold in de Onlanden

Na de natte en lage Onlanden richting de Hondsrug. Hier op de hogere zandgronden kom ik diverse Hunebedden tegen. Dit deel van het Rondje heeft meer zandpaden. Het is vast om het oerdrenthe-gevoel wat kracht bij te zetten. De tocht eindigt vandaag in Exloo. Als enige gast van het hotel wordt gevraagd of ik wat op tijd wil dineren. Dan kan de kok op tijd naar huis. Hij overlegt aan de receptiebalie wat hij voor mij kan maken. Ik ben er klaar voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: