ZHP01 Op weg met een omweg naar Praag (Zwolle – Bad Bentheim 118 km)

De weg naar Praag is zo’n 1.100 km lang en kun je in circa 2 weken bereiken. Vele Europafietsers zijn over deze weg gegaan, zoals die is uitgestippeld en te lezen staat in het boekje van Wouter Bazen en Wim Kooij ‘Fietsen naar Praag.’ Het is een mooie route. Ik ben vandaag gestart met mijn route naar Praag.

Een beetje valse start, want de titel van deze eerste blog is feitelijk onjuist. De reis is immers het doel, en niet de eindbestemming. Daarmee bestaan er geen omwegen. Die reis, over Hamburg en langs de Elbe en Moldau naar Praag is het doel. Nog mooier, dan is hij niet klaar, want ik wil over de eerder genoemde route vanuit Praag terug. Vijf weken uit en thuis. Vijf weken! Ik kan me het nog niet goed voorstellen, als ik vandaag grotendeels over de Saksenroute (LF 14) naar Nieder-Saksen rijd. De rust, de ruimte, het eenvoudig voortbewegen van plaats naar plaats, regio’s doorkruisen waarbij slechts de route die mijn fiets moet volgen, het eten en een slaapplaats, de essentie is van het bestaan.

Saksische boerderijen onderweg

Het ‘tentleven’ is nog wat onwennig, niet zo gek. Heb het nog even opgezocht, op 7 september vorig jaar was de laatste overnachting in Harwich. Negen maanden geleden. Maar ik sta royaal met genoeg plek voor een party, vanavond.

Al was de camping moeilijk te vinden. Reden: internet deed het niet. Een zwak ‘E+’ signaal toen ik in Bad Bentheim langs de weg stond. Dan maar vragen. De eerste man wist van geen camping. Hebben ze hier niet. Even verder op, een oud dametje, die alle corona regels aan haar laars lapte. Ze greep me beet en duwde bijna de juiste weg in. Ik moest omhoog en dan langs een friedhof etc.etc. Boven op de ‘berg’ een mooi groot plein, daar hield ik een aardige taxichauffeuse aan. Ze ging het uittekenen schöne mahlerei zei ik en dat ik het boven mijn bed zal hangen. Maar ik weet niet of ze dat begreep. De camping was nu snel gevonden, goed verstopt dat wel. Maar de eerste overnachting komt eraan! De kop is eraf.

Links de route naar de camping..einfach
Duitsland in, broeierig warm

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: