ZHP15 Waar de Moldau in de Elbe stroomt (Ústí Nad Labem – Mělník 82 km)

De receptioniste van Autocamp Mělník zegt dat ik Tschechische voorouders heb. Kos is een Tschechische naam, zegt ze. Ik vertel het verhaal van een Tschechische dominee, die eeuwen geleden naar Holland is verhuisd. Of het waar is? Zeg ik. Moet wel, zegt zij, terwijl ze juicht als ze Zwolle intikt. Het lijkt op een Tschechische plaatsnaam Zvole. Iets in Moldavië, als ik het goed begrepen hebt.

Ik kan geen kwaad meer doen hier. De fiets mag ik stallen in de receptie en krijg een douchemunt cadeau. Da’s toch 6 minuten gratis douchen, voor deze dominees zoon.

Barokslot in Melnik boven de samen stroming van de Elbe en de Moldau

De route is soms taai, met behoorlijke hellingen op soms goede en ronduit slechte fietspaden. Maar er wordt flink aan gewerkt. Sommige stukken zijn strak geasfalteerd. Praag is nog net even te ver weg, en na de afslag en langs de Moldau geen camping op de route. Dus ben ik nog even de Elberadweg gevolgd naar deze Autocamp. Ondertussen is het droog gebleven met een aangename temperatuur.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: