ZHP16 Afslag Praag (Mělník – Praag Troja 63 km)

Een grote stad moet je verdienen. Zeker als het een hoofdstad betreft. Daar kom je niet zomaar. Dat was zo met Parijs, Rome, etc. Dat moet moeite kosten. Niet even naar toe vliegen. Nee, dat is te makkelijk,  dan waardeer je de stad niet, dan waardeert de stad jou niet.

We, Danny en ik vertrekken vanaf de camping vanmorgen.  Danny is een gezellige Vlaming, maakt een rondje door Duitsland en nu via Praag terug. We rijden tot de wijk Troja in Praag samen op. In de route is een keuzepunt, via een brug met trappen of met een pont. De zware fietsen trappen opheisen is geen vrolijk vooruitzicht. Dus de pont. Daar aangekomen was het zoeken naar de pont.

De pont bij Bukol – Lužec

Het blijkt een handpontje te zijn, die je dwars op de stroming van de Moldau moet zetten. Dit gammele alternatief moesten we afwijzen. Dan maar 6 km over pechstrook van de autoweg. Praag wacht.

Het is maar 50 km, maar zo werden het er meer. Weer terug op de route. Halverwege zit een forse stijging, waarbij het boekje van de Elberadweg de trein als alternatieve keuze voorstelt. Eerst kilometers langzaam stijgend, dan gemeen omhoog. Gelukkig daalt de weg daarna en komen aan in de drukte van Praagse recreatie. Er wordt onder andere kano gevaard op de sterkte stroming.

Hier in de wijk Troja, waar ik ook 2 nachten zal blijven, met de tram, om de hoek brengt me in 10 minuten in de stad.

De stad heerst een gezellige drukte. Niet tè, zoals vorig jaar de steden vergeven waren van de Chinezen. Die zien we nu niet. Die kwamen vliegend, ze mogen terugkomen, op de fiets, uiteraard.

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: