RR01 Klein Geluk uit Roerdalen (Roermond – Jülich 66 km)

Een man met een rugzak en een Giant racefiets onder zijn arm stapt in de intercity naar Maastricht. Ik ben in Eindhoven, onderweg naar startplaats Roermond. Oh, mag mijn fiets tegen de uwe? Hij bruist van de energie. Ik ben dit weekend door België naar Zeeland gefietst, en nu met de trein terug. Nondeju wat een wind! De dijk naar Vlissingen is ook in mijn herinnering nog vers. Ik reed alleen toen naar Brabant. Ja en wat t saai he! We wisselen nog wat reizen uit en delen hetzelfde geluk. Ook hij stapt in Roermond uit en neemt de stoptrein naar Susteren.

Klein geluk. Ik kom een bord tegen, voor een brug over de Roer. Het spreekt over de gelukpijlers van de fietsbrug. Fietsen maakt ons gelukkig. En wat maakt de inwoners van dit Roerdal gelukkig? Kijken naar de stroming, de waterstand, de kleur van de Roer. Zwanen, ijsvogels, de zonsondergang en lekker fietsen!

Verval van de Roer bij Linnich

naschrift met knooppunten vanaf Roermond naar Kempen t.b.v. aansluiting op de Duitse routeaanduiding ‘RurUferRadweg’

Volg knooppunten: 17 (Roermond), 16, 13, 81, 75, 73, 72, 71, 25 (Effeld). 15 en 23.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: