RR02 Roerruis (Jülich – Hammer 82 km)

Mijn mobiel kan 5G aan… hier op mijn camping is geen of nauwelijks bereik. Dan houdt het op. Wifi? Tegen hoge betaling..Zeg maar er was wat ruis op de lijn… Vandaar dit bericht met vertraging.

Was het gisteren het eerste gedeelte veelal Roerloos fietsen, vandaag volgt het fietspad meest strak de rivier. Die steeds meer ruist. Hij wordt kleiner, wilder en laat dit horen. De stijgingen worden ook voelbaar. Een Duits stel op e-bike haalt mij in bij Landalpark Eifeler Tor, bij Heimbach. Ik hoor ze aankomen zoemen en ruisen voorbij. Na de tweede haarspeldbocht staan ze stil. Terwijl ik net doe alsof ik zonder veel moeite de klim voortzet, vraag ik batterie leer? Nee, antwoord de vrouw: de motor kan het niet aan! Tenminste dat is wat ik begrijp. Ik kom ze op de weg naar en langs de Rursee nog 4x tegen. We moeten er om lachen dat onze paden elkaar steeds weer kruisen. Als we een praatje maken zijn ze verbaasd dat ik steeds weer voorop rij… ach, zeg ik het is geen Alpenpas hoor! Ondertussen ben ik blij dat de venijnige klimmetjes ook snelle afdalingen kennen. Het is nog 10 km naar Monschau, daar kan ik de Vennbahn op.

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: