RR04 De eerste Zig (Stalbach – Prüm 102 km)

De dag begint met een heerlijk uitgebreid ontbijt klaargemaakt door Ilona, een Belgische (Nederlandstalige) eigenaresse van de B&B. Ze is een goede gastvrouw, gisteravond maakte ze mijn avondeten en vanmorgen praten we al snel over het ondernemen in Duitsland. Het gaat hier nog zoals vroeger. Veel administratie, over veel schijven, niet geautomatiseerd.

Ilona

Ik rij voor 9 uur weg en het gaat kilometers lang naar beneden op het Enz-fietspad. In Holstrum is het keerpunt: langs de Prüm naar het noorden. Hier begint het echte klimmen. Tot Waxweiler blijft het heuvel op en af. Hierna een oud treintraject dat zorgt voor een snelle verbinding naar Prüm, waar Keizer Lothar langs de route, achter de Basiliek de nieuwkomers begroet.

Keizer Lothar I

En morgen, de volgende zag, weer naar het zuiden, proberen Trier te halen.

1 reactie

  1. Wist niet dat daar ook een Enz stroomt. Zelf ken ik de Enztal-radweg iets ten noorden van Stuttgart, kan ik echt aanbevelen. Ben wel vaak door de Eiffel gefietst en deed dat de eerste keer ‘fout’ van Eupen via Gerolstein, Bernkastel en verder. Ging enrom op en neer en van fietspaden hadden ze nog niet gehoord. De laatste keren volg ik ook meer de riviertjes als de Ahr en Sahr of de Prüm. Kwam toen ook op een prachtig spoorfietspad tussen Bitburg en Echternach. Half bejaard Duitsland fietste daar toen ook. Een van de drukste fietspaden die ik in Duitsland mee heb gemaakt. Als het niet zulk mooi langzaam aflopen asfalt was, dan had ik voor een andere route gekozen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: