RR09 De R zit weer in de Maand (Elsloo – Roermond 60 km)

Zo rond 9 uur zwaait de kasteelvrouwe mij uit. Voelbaar fris is het op de fiets. Het is 1 september, de R zit weer in de maand. De maand waarin de dagen snel korter zullen worden. De ochtenden steeds kouder. Maar vaak nog wel mooie fietsdagen geeft.

Hotel Kasteel Elsloo

Ik volg de Maasroute EV19 La Meusse a velo naar de startplaats Roermond. Een mooi einde van de zigzag toer door de Eifel. In negen dagen, dat is gelukt. Het was soms ruw, wat krachtsinspanning kost, maar het landschap maakt veel goed.

De Maasroute kronkelt door de fraaie maasvallei en door het smalste stukje Nederland. Ik kom regelmatig vakantiefietsers tegen, die op weg zijn naar het zuiden. Wellicht op weg naar de bron van deze rivier, of verder? Dat doet me toch ook denken aan dat 1 september de start zou zijn naar Spanje. Volgend jaar hopelijk beter.

De Markt Roermond

De R in de maand, ook die van Roermond. Het rondje sluit zich. Het fietsdagboek ook. Voor even, want het is pas september.

Klokkentoren stadhuis Roermond

4 reacties

  1. Dank je weer voor je verhaaltjes en je foto’s. Was fijn om te volgen.
    En september kan inderdaad nog een prima maand zijn om te fietsen, mijn eerste grote tocht, naar Wenen, startte op 10 september. Ik had over het algemeen prima weer. Het grootste nadeel wordt gevormd door de korte avonden, vooral als je kampeert.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: