RR08 Terug in het Land van de Maas (Roetgen – Elsloo 98 km)

Weleens exclusief gegeten en niet betaald? Het overkwam mij gisterenavond. Ik had de campingbaas gevraagd naar zijn aanbeveling. De Grillhutte, zou hèt zijn. Net als de camping niet ver van de Vennbahn, is het restaurant aan de andere kant. Na de lange rit en kans op wat regen, is het gepast om uiteten te gaan. Hmm, het is wel zondagavond. Aangekomen bij het restaurant: ich habe nicht reserviert, aber ich bin allein. Geen kans, echt helemaal vol. Nu zag ik ook onderweg een écht restaurant, grootse uitstraling, geen hütte, nee een klasse tent. Nood breekt wet, dacht ik en stapte naar binnen. Ich habe, etc.etc. Er is nog plek, er is zat plek! De kaart laat slechts enkele gerechten zien. De prijzen zijn ook top. Aan de muur hangen schilderijen van popsterren. Dan ga ik me ook zo gedragen en bestel wat ik wil.

Het was subliem! Overheerlijk. Dessert? Natuurlijk! De rekening, bitte? Die viel conform de verwachting hoger uit. Mit carte, zeg ik. De eigenaresse komt er zo aan, zegt de serveerster.

We zijn pas 10 dagen open, en hebben nog geen mogelijkheid om te pinnen. Nou ik heb geen contact geld, zeg ik. Ik doe nog een suggestie dat zij het via haar bankapp mij een betaalverzoek stuurt.. nee ik stuur u de rekening wel. Ik laat mijn adres achter. Bijzondere avond.

Zo ook de nacht. Het lage druk gebied tolt de ganze nacht rond de tent. ‘S Morgens hangt er een vette mist, maar vertrek desalniettemin redelijk droog. Richting Aachen, wordt het droog.

Einde Vennbahn

Bekijk globaal de stad. Aanschouw de Dom en ga via Vaals de Limburgse heuvels in. In Elsloo rij ik langs Kasteel Elsloo, waarin een hotel en restaurant zit. Het is nog minimaal 2 uur fietsen naar Roermond, maar na zo’n nacht smacht ik naar een droge kamer, een bed, en lekker eten. Het went snel he?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: