AA02 Utrechtse Gebieden (Cothen – Uithoorn 117 km)

Ik was om half 8 in de familiekamer om alvast water te koken, voor in de thermosfles. Om 8 uur zou ik het ontbijt krijgen. De Bed & Brood dame kwam binnen, ah u bent al thee aan ’t maken. Euhhh. En heeft u de route voor vandaag al klaar? Oh ja, ik had haar gisteren uitgebreid verteld dat het een nieuwe route is, een boekje…de provinciegrens, etc. Het is blijkbaar deels blijven hangen. Nou, ik volg díè nieuwe route, u weet wel. Straks naar Culemborg en Leerdam. Volgens haar is dat Gelderland. Ik leg uit dat de Diefdijk naar Leerdam weer op de grens ligt. Al eeuwen.. en Leerdam toch echt Utrecht is. Nou, ze kijkt me aan met een laat-maar-jij-weet-dat-niet blik. Ik besluit om haar gelijk te geven met de woorden: als u het nou stil houdt, geef ik het door aan de routemakers…

Maar goed, het ontbijt was voldoende om ook de lunch trommel mee te vullen en even later stak ik de Lek over, Gelderland in. Een dijken rit, op de Diefdijk dus, en niet chronologisch de Kromme Mijdrecht, de Nieuwkoopse Plassen, de Lekdijk naar Schoonhoven en De Linge. Meest recht, soms slingerend. Maar wat Hollands mooi! Prachtige plaatsen in het Groene Hart. Met gelukkig steeds vaker wind in de rug. En zon, veel zon!

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: