ZBR01 Il Punto Di Partenza & Podcast aflevering 29 (Zwolle – Angerlo 77 km 76 hm)

Je moet nooit onderschatten wat een beginpunt, of te wel het vertrekpunt veroorzaakt. Je kijkt er weken, zo niet jaren naar uit, en dan is het zo ver. Je herkent het vast ook wel. Ik vat het maar samen met ‘het is een hoop gedoe.’ En ik moet ook wel een drempel over, natuurlijk het is super leuk een vakantiefietstocht naar mijn caravan in Italië en vandaar uit verder verder… Misschien is het dat wel, ik ben pas weer na de zomer terug. Het maakt het vertrekdrempeltje tot een vertrekheuvel.

En zeker in deze coronatijd, zijn er nog steeds restricties. Campings die wel of niet open zijn en als ze open zijn, voor wie dan weer gesloten. Registratieformulieren en vaccinatiebewijzen. Dus gewapend met doosjes zelftesten, speciale FFP2 maskers (skin friendly en met een comfortable nose clip – dat wel) en een grote dosis vertrouwen dat het wel mee zal vallen, ben ik vanmorgen gaan rijden. Maar toch, het is spannender dan normaal… Wie mij enorm geeft geholpen is Bart. Ik sprak met hem, je hoort het in de podcast. Hij is eind mei vertrokken en reed door Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Het is zeker mogelijk om een fietsvakantie in Europa te houden!

Vanmorgen, uitgezwaaid en al reed ik langs de IJssel het los-kom-proces in. De titel van dit dagboekbericht verwijst naar de Italiaanse bestemming. Het is zeker niet alleen de fietsreis, het ook deze tussen-eindbestemming die mij voortdrijft, voortstuwt naar die plek waar ik met mijn ouders al kwam, waar zoveel herinneringen zijn, waar we opgroeiden, verliefd en dronken werden rond dit meer van weleer. Misschien in het wel de magische aantrekkingskracht van het koele donker blauw in de Etruskische heuvels waar je zig-zag-end arriveert en waar het leven een andere kleur krijgt.

Het maakt deze tocht dubbel zo bijzonder, dat ik daarna via de Provence (nog nooit geweest) naar Spanje (slechts een vleugje van gezien) ga. Ik kijk er naar uit… Maar dat is nog ver weg. Net zo ver, als deze tocht leek.

7 reacties

      1. Ja, dank je. Vanmorgen van huis vertrokken voor de Groene Valleienroute. Die begint in Sluis. Vandaag bij vrienden in Goes aangekomen waar mij bed en eten wordt geboden, vanaf morgen in de tent.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: