ZBR06 Deutsche Donnerstag am Mittelrhein & Podcast aflevering 30 (Koblenz – Nieder-Olm 101 km 221 hm)

Een gezellig echtpaar op de fiets stelt hun tent op. Ze komen uit Almere en zijn voor 3 maanden op pad. Beiden net met pensioen en het genieten straalt van hun gezichten af. Donderdag vorige week uit Nederland vertrokken, heerlijk op hun gemakkie naar Venetië en vast nog wel meer… en morgen een dagje Koblenz. Ik hoop ze na hun fietsmaanden weer te spreken bijvoorbeeld voor de podcast, benieuwd naar hun ervaringen.

Over de podcast gesproken. Gisteren sprak ik met Marjolein. Zij is met haar man onderweg naar Rome en geeft bruikbare tips voor als je bijvoorbeeld nu in Frankrijk gaat fietsen. De aflevering staat hieronder.

Aan de Rijn

Vandaag is een vlakke route. Ik kan dus kilometers maken. Om 8 uur, nog even langs de bakker en ik rij Koblenz door, en over de Rijn promenade. Vrouwen in groepen doen ochtend gymnastiek of joggen met hun hond. Na de drukte drink ik koffie met crossant. Windstilte voor wat komen gaat…het is immers donderdag Deutsche Donnerstag!

Echt vaart kan zelden maken. De paden zijn slecht, vele kuilen of boomwortels of – vinden ze hier nodig – van die gemene stoepranden. Ook kom ik regelmatig kasseien tegen. Nu nog droog, maar bij regen gevaarlijk!

Schuilen, met een kop soep en brood op historische grond (Hindenburg brücke)

Het komt niet meteen met bakken uit de lucht. Het mottert eerst, maar ik kan al snel mijn repertoire afdraaien. Ook de vogels zingen gewoon door als t regent.. en ik trap door tot hotel Becker, in inmiddels het wijngebied Rheinhessen. De Rijn is al even geleden links afgeslagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: