ZBR11 Langs de Lech naar Ammersee (Dillingen a.d. Donau  – Greifenberg 102 km 572 hm)

Een jong stel staat ook te schuilen voor de regen. We ruimden tegelijk de tent op. Ook in de regen, we hebben geen zin om te wachten tot het droog is, we willen door! Ik ook, zeg ik. Ze rijden de Donau af. Naar Wenen? Vraag ik. Nee, dat halen we niet..volgend jaar wellicht.

De Duitse tentenfietsers blijven nog even schuilen, als ik 8 uur richting het tankstation ga. Hier zijn er verse broodjes. Hetzelfde recept: 1 buttercrossant 1 chococrossant en 1 volkoren bol. Ik krijg ze vers uit de oven. Voor als het zo droog is, stop ik ze in de tas. Het zou nog 1 uur regenen. Ik passeer de grote rivier en klim het dal van de Donau uit.. ja, zo’n fietstocht langs de Donau is zo gek nog niet, denk ik tijdens de ruime 1 km tot 9% klim.

De zon schijnt de rest van de enigszins rustige dag. De fietspaden zijn mooi aangelegd over oude spoorlijnen. De onverharde baan langs de rivier de Lech duurt 20 km en is vlak en komt door het stadsbos van Augsburg. Achteraf had ik hier moeten stoppen, bij 1 van de campings ten noorden van de stad. Achteraf, want na 3 uur wordt de lucht donkerder. Het is nog 30 km naar de Ammersee, waar pas weer campings zijn.

Om 4 uur is de lucht dreigend, ik probeer gasthofen. Geen geluk. Half uur later moet ik schuilen, een dikke onweersbui. Probeer nog 1 pension te bellen, dorpje verderop. Ja nog 1 kamer, maar geen eten en wacht asjeblieft een half uur, het is nu veel te gevaarlijk!

Op de kamer eet ik adventure food, geheel in stijl… vandaag ben ik over 1000 km gereden heen. Het is nog ongeveer 100 km naar Garmisch-Partenkirchen dan zit deel 1 van de fietstocht erop.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: