ZBR12 Alpen in Zicht (Neugreifenberg – Garmisch-Partenkirchen 91 km 601 hm)

En nu naar de Ammersee! Zeg ik tegen Frau Bader, na de betaling. Het is eenvoudig alsmaar rechtdoor, zegt zij. Zoals het leven, antwoord ik. Ze voeg er aan toe: Es leben ist, wie man es nimmt.

Als ik de Alpen zie in de verte, ga ik automatisch rustiger trappen. Is het het magnifieke beeld, of dat het weer serieus klimmen wordt? Het komt nu toch steeds dichterbij. Het advies van Frau Bader geldt ook hier, je maakt het zo zwaar als je wilt.

Onderweg liggen de wegen bezaaid met bladeren, takken etc. De storm heeft goed huisgehouden. Op de bospaden moet ik soms afstappen om de fiets langs de barricades te duwen. Gelukkig was ik gisteren middag niet eerder op een camping!

Weilheim im Oberbayern
Weilheim im Oberbayern

Ik hoop ook dat het weer aan de zuidkant van de Alpen beter is want het is koud en grauw. Een tent vanmiddag opzetten, om hem te laten drogen, heeft weinig zin als de weersverwachting uitkomt; de hele avond en nacht regen. Een goede reden om door te fietsen!

Garmisch-Partenkirchen waar de zon weer schijnt
Fietskelder met droger

Hoe bijzonder dat het hostel waar ik nu ben een verwarmd rek heeft voor de skischoenen. Ik mag mijn tent er op hangen, kan hij vannacht drogen. Scheelt gewicht…

3 reacties

  1. Ja het weer is niet zo goed aan de noordkant. Maar fijn dat jij het zicht op de Alpen kan genieten, dat overigens op jouw foto extreem duidelijk is, vermoedelijk na een regenbui. Ik kan er ook elke keer (dagelijks) van genieten. Het blijft iets fenomenaals er er plotseling zulke hoge bergen in je zicht staan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: