ZBR15 Südtirol Alto Adige (Pfunds – Laas/Lasa 67 km 910 hm)

Zoals je ziet is er een ‘spooktraject’ te zien. De relivevideo geeft echter wel de juiste aantal

Na 2 crossants en 2x koffie is het de berg tegen de benen. Het is een gelijkmatige klim van 7% over 6 kilometers. 11 bochten, het de lengte gecombineerd met de kracht die het zwaar maakt. Het is op deze zaterdag eerst rustig op de pasweg. Na half 10 is het de gemotoriseerde mensheid zich gelukt zich ingeblikt of achter een helmvenster mij met groot vertoon te passeren. Het viel mij gisteren trouwens op hoe groter de camper, hoe lijviger de vrouw. Op 1405 meter ben ik op de Norbertshöhe toe aan 2 broodjes met jam. Mijn maag knort.

De route gaat een stukje door Zwitserland om daarna in Oostenrijk verder omhoog te gaan

Een afdaling en dan naar Reschen. De pas stel weinig meer voor. Maximaal 3% en de Italiaanse grens over, waar men de fietsers geruisloos laat passeren. Anders is het voor het autoverkeer, een lange file tot gevolg.

De Reschenpass komt uit op de Reschensee, waar de verdronken toren van Graun als aanklacht voor de geringe schadeloosstelling aan de bevolking nog steeds de aandacht van velen trekt. Het is hier druk.

Norbertshöhe

De afdaling naar Laas is heerlijk in de steeds lauwere lucht. Om 2 uur vind ik het goed zo. In het dorp van het marmer zet ik mijn tent op en eet een bauerntoast, met tiroler spek. Het was een energieke dag.

4 reacties

  1. een ministukje zwitserland… maar hoe is het weer in Südtirol? Dit traject ken ik goed. Ik ben een beetje jalours…. Veel fietsplezier.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: