ZBR23 Gastvrij – Valico di Viamaggio & Podcast #33 (Ponte Messa – Umbertide 93 km 905 hm)

U rijdt van Amsterdam naar Rome? Vraagt de dochter van de campingeigenaar bij de ingang van de camping. Reitsma is hier een begrip. Hij beveelt deze camping aan, antwoord ik. Een kleine, slechts 30 plaatsen tellende camping, met restaurant en zwembad. Bij aankomst krijg je een persoonlijke rondleiding met uitleg en ik kijk mijn ogen uit. Alles ziet er gaaf uit. We hebben geïnvesteerd zegt de eigenaar, die mij ook persoonlijk welkom komt geven. Ik kan relaxen in de tuin van het zwembad, deze staat vol ligbedden. Vol is het ook met Nederlanders. Weer eens wat anders dan de Italiaanse massa aan de kust. Met Sybren en Christine eet en kijk ik ‘s-avonds de finale. Zij fietsen ook, maar dan naar huis en zijn in Napels begonnen. Pompeii daar moet je nu naar toe! Het is er nu erg rustig en warm, ja na de Appenijnen wordt het nog warmer… Wellicht horen we hun verhaal in de podcast aankomende winter.

In de afdaling zicht op Lago di Montedoglio

Omdat ik voor de warmte de pas over de Appenijnen vroeg willen hebben genomen, sta ik 5 uur op. Kort nachtje dus, maar dat haal ik vandaag in. De uitzichten zijn prachtig. Toscane en Umbrië rijd ik binnen, terwijl ik de 2.000 fiets km grens vanaf Zwolle passeer.

Umbertide

In Umbertide is een hotelletje in het centro storico. De eigenaresse vertelt dat het familiebezit is en dat ze in de heuvels wonen, met kippen die ze trots laat zien op haar mobiel. Zij leveren morgen de eitjes, hoeveel wilt u? Ze steekt 4 vingers op. 2 is wel genoeg en voor €18 inclusief drinken mag ik het menu van de dag blijven eten vanavond. Gastvrijheid wordt in deze regio met hoofdletters geschreven.

In de podcast hoor je de ervaringen van Gert Kamphuis die van Nederland naar Denemarken fietst. Ik sprak met hem in de rust van de voetbal wedstrijd.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: