ZBR24 Valle Umbra en Monti Martini (Umbertide – Massa Martana 94 km 851 hm)

Het voordeel van een dal is dat je er lekker inrijdt. Vlotte wegen dacht ik deze ochtend. Voordat ik het wist zag ik de schoonheid van Assisi. Het blijft een bijzondere stad, de kerken en galerijen zie ik goed liggen.

Bos, graan en zonnebloemen. Velden vol.

Ik ben geen pelgrim, dus rij er omheen en via het station van Assisi ga ik richting Bevagna. Je rijdt zo de middeleeuwen binnen. Het is enigszins druk hier in de winkelstraat en op het plein.

Assisi

Inmiddels is de wind aangetrokken uit het zuiden en blaast warme 30° föhnen, terwijl ik het dal uit moet trappen. De Monti Martani in. Het is nog ruim 20 km naar een agriturismo camping. Op deze reis heb ik mij nog niet eerder zo er-door-heen gevoeld. Benen willen niet. Het is maar maximaal 3-5%, maar met de tegenwind en dat 12 kilometers lang… afstappen, drinken, moed in praten. Zo’n 7 km voor het eindpunt gaat de weg dalen en kan ik inkopen doen voor het eten in Massa Martana. Op de camping van een Agriturismo ben ik de enige gast. Ze, de fratelli Orsini, maken hier een eigen bier. Ik hoef je niets uit te leggen. Doe ik daarna een pisolino.

Bevagna
Bevagna
Agriturismo Orsini

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: