ZBR26 Pausenrit deel 1 Tuscia Viterbese (Bolsena – Civita Castellana 78 km 979 hm)

Het laatste gedeelte naar Rome start op de dag na Ferragusto. De nationale feestdag, waarbij o.a. de zomer wordt gevierd. Het zal de reden zijn dat er nauwelijks verkeer is. Wel veel racefietsers op de klim naar Montefiascone. Where from? De Italiaanse jongen komt vanaf het Lago d’Iseo. Gisteren Ferragusto gevierd in Bolsena, nu naar vrienden in Viterbo. Velen hebben nu vakantie.

Ik doe het rustig aan op deze dag, dat moet ook wel. De temperatuur is hoog en de route gaat op en af. Omdat ik tijd genoeg heb eet ik een pezzo pizza magarita met café freddo. Aan het gezicht te zien van de bardame is dat raar, maar het smaakt super. Het geeft energie om de laatste oude vulkaanheuvels te slechten.

Soriano nel Cimino

Ik kom te vroeg bij mijn appartement aan. Het is op de derde verdieping. De deur van het trappenhuis staat op een kier. Ik bel aan, maar geen respons. Op de eerste staat een deur open, ik ben brutaal en vraag of zij weten hoe en wat.. ah Casa di Anita! No responda? De vrouw belt de eigenaresse. Venti minuti waar heb ik dat eerder gehoord?… lijkt tegenwoordig wel de standaard. Ik mag binnen wachten, buiten is t te warm, wil je water? Ik krijg 2 flesjes frizzante. Omdat er buiten een lekker windje waait, wacht ik liever bij mijn fiets. Na 10 minuten komt dezelfde vrouw met ijs aanzetten. Un cornetto o ze staat met 3 dozen te zwaaien. Nee bestaat niet.. helemaal uit Olanda…

De eigenaresse komt sneller en de betreffende vrouw van ’t water en ’t ijs komt ook naar de 3e, en zet 2 grote flessen water in de koelkast.. ah dát hoeft toch niet zeg ik..en dat ik ervoor wil betalen… mia sorella, mijn zus, zegt de eigenaresse. Ohhh, nu begrijp ik waar de extra goede zorgen vandaan komen. En nee, betalen was niet nodig.

De kop is eraf van de komende andere halve maand fietsen naar Spanje!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: