ZBR27 Pausenrit deel 2 Tuscia Romana (Civita Castellana – Giardino di Roma 101 km 900 hm)

Met een laatste blik, gisteren ochtend op de rocca dei papi, een uitvluchtsoort voor de pausen in die tijd, startte de laatste kilometers van de Reitsma Route naar Rome. Deze sluit natuurlijk af op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad, waar in onze tijd de pausen verblijven. Een reis door de tijd, deze laatste dagen, die ook weer de opstart zijn voor het vervolg.

Nadat ik nog wat dwaal in Rome zoek ik het fietspad langs de Tiber op. Het is een makkelijke manier om de stad uit te rijden.

Moeilijker is de route naar de camping in een voorplaatsje ten westen van de stad. Maar uiteindelijk ben ik er. Het is razend druk voor de receptie. Ze werken zelfs met een nummertjes trekken. Past helemaal bij een grote stad, vooral als je een van de enige campings bent. In Rome was het overigens wel druk, maar niet te. Voldoende toeristen, volle terrassen, maar niet de lange rijen van weleer.

Fietspad langs de Tiber

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: