RN10 Il Confine di Stato plus De Grande Corniche (Cervo – La Turbie 80 km 808 hm) & Podcastaflevering #41

Ik complimenteer de campingeigenaar met zijn prachtige camping vooral het sanitair! Hij vertelt dat hij alles nieuw heeft gemaakt en 1 x in de 10 jaar vervang ik alles. Als ik vertel dat ik uit Nederland kom, vraagt hij: heb je die vrouw in haar scootmobiel gezien? Ze komen hier sinds 1961… de eerste jaren met de trein. Bijna 60 jaar naar dezelfde camping, jaar in, jaar uit. Ik vertel het Bolsena verhaal, dat als je het naar je zin hebt…etcetera.

Menton

Cento chilometri zegt de campingbaas, dan ben je in Nice. Ik vertrek om 8 uur. Er staat meer wind dan vorige dagen. Langs de boulevards is het druk, de fietspaden rommelig. Zeker in San Remo en Ventimiglia waar ik in een kilometers lange markt terecht kom. In het fameuze fietspad met alle wielersport idolen maak ik wat korte filmpjes.

De grens, confine di stato volgt na wat klimmen en dalen. Frankrijk. Eerst de oude badplaats Menton daarna omhoog de Grande Corniche op, met prachtige uitzichten op Monaco. De klim is ruim 8 % en na 15 kilometer begin ik steeds vaker te verlangen naar de afdaling naar Nice.

Uitzicht op Monaco

Maar als ik daar ben, en moe uitgefietst aankom, wat dan? Het plaatsje La Turbie geeft het antwoord; een gezellige sfeervolle drukte en een hotel om te vieren dat -op 15 km na- Rome Nice gedaan is. 911 km nu vanaf Rome in 10 dagen. En volgens de beschrijving van Benjaminse ben je hier als fietser meer welkom dan in dat asociale Monaco hier beneden.

Podcastaflevering #41 Van Brussel naar Praag

Voor het eerst hoor je in deze podcast een Vlaming, beter nog een Brusselaar! Wie volgt?! Samen met zijn Colombiaanse vriendin fietst Dimitri naar Praag en verder naar Boedapest. Luister naar hun eerste fietsvakantie ervaringen. Veel luisterplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: