RN09 Rivièra (Genua-Pegli – Cervo 105 km 441 hm)

Of ze ook iets gezonds hebben, vraag ik gisteravond in het barwinkeltje van de camping. Ik heb een podcast afspraak, dus wil onder wifi bereik blijven.

Als service bellen wij en dan kunt u bestellen wat u wilt en ze geeft me de menukaart van een restaurant. De buitenlanders denken dat wij alleen maar pizze en paste eten… heb je al iets echts uit Liguria gegeten? Wat raad je aan, vraag ik. Ze schrijft een aantal lokale gerechten op. Ik kies voor de Pansoti in salsa di noci. Een soort ravioli in walnotensaus. Ik doe er wel een insalate miste bij, dan is t ook nog gezond knipoog ik.

Ze belt en zegt over 30 minuten is het er… het werd wel een uurtje, natuurlijk. Van de trek vergeten een foto te maken. Maar ja, uit een plastic bak eten is ook niet zo fotogeniek. Lekker was t wel!

Savona

De rit is ondanks de aangename 25 graden wel warm. Komt waarschijnlijk door de uitbundige zonnige dag en hier en daar een heuvel langs de zo bijzondere Rivièra. Bijna nergens rust. Het toeristische seizoen draait nog volop in de laatste week van de Italiaanse hoofdvakantie. Twee campings zijn vol, bij de derde kan ik terecht. Het is de laatste Italiaanse overnachting. Ravioli di pesce al pomodoro is in de aanbieding.

Het middeleeuwse Albenga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: