NA02 Het Stille Dal van de Argens (Callian – Brignoles 89 km 891 hm)

Goedemorgen, heb je misschien zin in koffie? Jos is net zo vroeg als ik, hij vraagt het door het open keukenraampje van zijn caravan heen. Nou heel graag! Ik ben de tent aan het opruimen. Een dagelijkse routine. Iets warms gaat er wel in, het is vanmorgen 12 a 13 graden. Moet niet gekker worden. Mijn slaapzak houdt het tot 10 graden.

Jos is mijn buurman op deze camping. Gisteren al een tijdje mee gepraat. Vorige week was er een stel op de fiets..helemaal uit Zeist! Hij woont al 35 jaar in Frankrijk en heeft een bewogen leven achter zich. Maar samen met zijn hondje en kat straalt hij vol energie uit en is belangstellend naar mijn fiets en de fietskriebels.

De rode vulkanische rotsen van de Gorges du Blavet

Het duurt nog een tweede bakkie voor we afscheid nemen. Ik rij eerst naar een supermarkt om wat broodjes te kopen en dan groene wereld van de Provence in. Het zijn de bossen van Rouet, met uitzicht op de Gorges du Blavet. Diverse plaatsen volgen waar de Fransen op deze zondag de terrassen vullen. Langs het Klooster Le Thoronet is het daarentegen rustig. Er is een klein koffieterras, tegenover de ingang waar ik tussen de bomen door de toren van het 12e eeuwse complex kan zien. Ik neem er een cola in de schaduw waar het ook meer dan 25 graden is.

Voor de ingang van de Abdij, de toren zie je door de bomen (boven de fiets)

Onder Le Val is een camping bij Brignoles. Als ik het adres via maps vind, staat er permanent gesloten. Andere campings liggen te ver van de route af. Een B&B-hotel is wel dichtbij. Zo’n nieuwerwetse, zonder receptie, maar met een stille automaat. Nadat ik ruzie daarmee heb gemaakt floept de deur open. Met de fiets voor de tweede keer deze zomer in de lift, naar de eerste etage. Het is een echt zakenhotel. Zo eindigt deze zondag ook in alle rust.

Vidauban

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: