SL03 Pontje Portugal (Cartaya – Olhão 86 km 450 hm)

Ik ben net 10 minuten te laat. De pont naar Portugal vertrok om 10 uur. Had wel wat langer in bed kunnen blijven denk ik bij mezelf. Dan had ik de hoteldame ook niet hoeven te wekken. Om 10 minuten voor acht vanmorgen. Ik stond klaar en was bepakt. Ik vind dit ritme wel prettig. 7 uur de wekker, 8 uur de weg op. Iets later als er ontbijt is… Ik gaf een klap op de receptiebalie bel. Zo’n een die je wel kent, koperen bel met een drukknop. Het geluid galmt door dit authentieke hotel. Een deur zwaait open, in badjas is de eigenaresse daar. Ze slaapt waarschijnlijk naast de ingang, achter de receptie. Dat deed me weer denken aan Pino. Een campingbaas van camping Patrizia. Oh, dat is eeuwen terug, die camping bestaat al zeker 30 jaar niet meer. Hij sliep ook naast de ingang, als je dan na 12 uur de camping nog op moest, moest hij eerst z’n bed uit, om het hek te openen. De arme man. Die arme vrouw, denk ik. U bent vroeg! Ik antwoord wijzend naar mijn fiets. Iets van fietsers zijn altijd vroeg. Speak for your self.. denk ik. Ze rommelt wat met pen en papier, een factuur. Of ik goed geslapen heb? En of ik een positieve reactie op Booking.com wil achter laten. Ze kijkt daarbij of ze net geslagen is. Doe ik! Adios!

Instructie van Mark

Wellicht door de ochtend kou ben ik zo in de haven van Ayamonte. Ik koop een ticket voor de pont. € 3,20 voor deze nautische brug. Portugal in. Als ik nog maar een paar kilometer in dit voor mij nieuwe land ben, rijdt Mark achter mij. Een Vlaming, die alles weet over routes en fietsen. Hij legt mij uit hoe te rijden en waarop te letten. De Algarve in, die zo groen is als men altijd zegt.

De route van de EuroVelo 1 komt ook door dit Natuurpark

Op de camping in Olhão, 9 km voor Faro, realiseer ik me dat Portugese tijd een uur eerder is. Dat uurtje kan ik morgen goed gebruiken. Om uit te slapen, dat wel.

Ria Formosa

2 reacties

  1. Hey Henrik
    Ik fiets momenteel Benjaminse route Andalusië vanuit Quillan ( route wat aangepast). Heb het Belgisch weer meegenomen:( Leuk om je verslagjes te lezen en te vernemen dat ik richting beter weer fiets. Nog veel fietsplezier

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: