SL04 Ecovia Algarve (Olhão – Albufeira 69 km 323 hm)

De fietstocht gaat verder, maar het was vandaag mijn dag niet. Lag het aan de route? Ik volg zoveel als mogelijk de EuroVelo 1. Die blijkt nog lang niet af. Stukjes bewegwijzering, stukjes mooi fietspad, maar vaak loopt het niet goed af. Inferieure kwaliteit van wegdek en bruggen die niet af zijn. En waarom langs het vliegveld van Faro? Aan opstijgende of dalende vliegtuigen, daar doe je een fietser geen plezier mee..

Faro

Lag het aan de natuur? Zeker niet. Deze regio heeft een parkachtige uitstraling, met vele bossages, golfparken, luxe resorts. Waar wacht je nog op? Kom genieten, voordat het te laat is! Schreeuwen de borden langs de weg. Een huis in de Algarve is niet ver weg… zeker prachtig hier, maar ik fiets snel door. Is het het weer? Daar heb ik geen opmerkingen over. Een koele wind blaast over de oceaan het land op. De zon schijnt, de terrassen zitten vol. Voornamelijk Engels is hier de voertaal.

Ik kwam een overstekende schilpad tegen. Ik stopte. Hij ook. Uit gewoonte kroop hij in zijn schild. Twee tellen later keek hij op, en wandelde verder. Van deze fietser niets te vrezen, maar de traagheid was overgeslagen. Mijn benen draaiden niet meer lekker. Elke kuil werd een obstakel en golfers, in hun stomme karretjes, decadente lui. Elke heuvel op deed zeer en in Albufeira lag de camping nog 10 km verder. Nee, dit was niet mijn dag. Ik stop voor een Aparthotel. Even bijkomen.

6 reacties

 1. Kop op Henrik, na een nachtje slapen ziet de wereld er weer een stuk beter uit. Een off-day hoort er gewoon bij en gaat ook vanzelf weer voorbij!

  Annelies

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha, herkenbaar die onverklaarbare zware benen. Net zoals er ook van die dagen zijn dat je de hele wereld aankan.
  Over leeftijd hoor je mij niets zeggen.😉

  Like

 3. Herkenbaar, een paar jaar geleden over de EV gefietst in de Algarve. Zouteloos.
  Een jaar later hebben we gewoon de trein vanaf Tavira genomen. Soort Zandvoortboemeltje.
  Alles beter dan de golfresorts en schreeuwerige hotels.

  De volgende etappes worden mooier!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: