LM04 Door de vlakte van de Guadiana Spanje in (Elvas – Mérida 99 km 369 hm)

Ik blunderde gisteren met het reserveren van de hotelkamer. Met booking is het toch een fluitje van een cent, toch? Aangekomen bij het hotel heb ik receptioniste/schoonmaakster/serveerster in complete verwarring gebracht. Ze kon mijn reservering niet vinden. Net gemaakt, deed ik quasi nonchalant kijk maar op je schermpje deed ik uit de hoogte. Kijk dit is het reserveringsnummer… tikkend op mijn scherm. De baas moest erbij komen. Deze man, zeer geërgerd, snauwde haar af en keek mij boos aan. Wat een hotel dacht ik. Enfin, op eens zag de baas waar ik de mist in was gegaan. De reservering stond op 20 augustus! Normaal pakt de booking-app de juiste datum, maar in Lissabon hadden we gezocht naar die speciale datum. Gelukkig hadden ze nog een kamer voor me. Later blijkt dat ik de enige gast ben. Ik moest 20 augustus nog wel even annulare, drong de baas aan. Dat is gelukt.

De dag verloopt gesmeerd. Via een ventweg fiets ik Spanje in. En in Badajoz heeft apotheker Ricardo een mooi zalfje voor het oor. Het is verder ook een sympathieke stad. Kilometers rijd ik langs het kanaal van Montijo. Het is vlak en warm. Na de stad Mérida kan ik de natte tent uitpakken en opzetten, die binnen 5 minuten door de föhnwind droog is. De aanmeldingsprocedure loopt hier relaxed; eerst de tent opzetten en dan naar de bar voor de betaling. Daar staat -onvermijdelijk in Zuid-Europa- de tv aan en zie dat de weerkaart richting Madrid oranje kleurt. Komende dagen 30 graden. Lekker hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: