LM05 Extremadura (Mérida – Logrosán 118 km 665 hm)

De hoofdstad van de Extremadura is Mérida, dat op een kruispunt ligt van de Ruta de Plata en deze, Ruta Iberica. Ook de EuroVelo komt hier langs. Het is dan ook niet gek dat er zo’n 6 á 7 tentenfietsers op de camping staan. Meest stellen, die ik voor 1 mee tel. Er werd ook gediscussieerd over het vervolg van de reis. De komende camping is al over 40 km en de volgende op 95, in een keer rijden is te ver, terwijl 40 km te weinig is. Er ligt ook weinig tussen. Ik zou de eerste camping kunnen doen en dan even rusten. Ik was er vandaag om 11 uur. De camping was volgens mij dicht want er stond maar 1 caravan en het hek was dicht en het ligt ook nog pal naast de A5 snelweg. Hier niets doen de rest van de dag? Ik reed door en de zinderende vlakte van deze regio in. Zo’n 65 km verder ligt een dorpje, daarvoor niets! 65 km geen winkel of bar. Alleen maar open veld, langs kanalen en later een Vía Verde. In Miajadas koop ik eten en voldoende drinken en waag het erop. Mede omdat vandaag een melkwitte wolkendek de zon meestentijds afschermt. Het is even doorbijten, en als ik het vandaag niet doe, komt het morgen. En morgen, doe ik het rustig aan. Beloofd.

Via verde de Guadiana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: