LM06 Op naar de Zwarte Madonna (Logrosán – Guadeloupe 29 km 452 hm)

Het is best wel bijzonder, en minstens opmerkelijk dat ik in de afgelopen 5 overnachtingen 4 x Jan en Marjan tegenkwam. Steeds op dezelfde camping en gisteren kwamen ze aan terwijl ik aan het koken was in de keuken van Casa del Marqués in Logrosán. Hé, nou het moet toch niet gekker worden. We komen op de een andere wijze elkaar steeds weer tegen, zonder dit te hebben afgesproken. Vanmorgen na een gezellig ontbijt namen we wederom afscheid. Jan en Marjan zijn dit jaar voor het eerst met hun e-bikes aan het fietsen. Over hun beweegredenen en hun vele fietservaringen willen ze vertellen deze herfst in de fietsvakantie podcast.

Kathedraal

Zoals beloofd vandaag een rustige fietsdag. Na een afdaling en wat geklim volgens het bord van het pasje onderweg tot 800 meter, bereik ik de camping van Guadeloupe. Het ligt aan de voet van de heuvel waar de stad op ligt. Nadat de tent staat fiets ik naar boven. Op naar de Zwarte Madonna. Daaromheen is een kerk gebouwd, en daaromheen weer een klooster en het stadje. Ik loop wat rond en 3x raden wie ik tegenkom; Jan en Marjan, ze fietsen verder en ik ga lunchen op het plein waar de vele toeristen de terassen bevolken. Ik neem nog snel even een foto terwijl het sympathieke echtpaar wegrijdt. Tot later, roepen we nog.

Kijk voor meer informatie over Guadeloupe op de routepagina, onder Hoogtepunten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: