LM07 Via Verde de la Jara (Guadeloupe – Talavera de la Reina 102 km 811 hm)

De beoogde accommodatie in Calera was niet meer beschikbaar. Gisteren nog wel, maar een dag van te voren plannen is voor een fietstocht moeilijk. Er kan immers zoveel anders lopen dat ik pas in de middag kan bepalen waar ik ga overnachten. Zodoende moest ik bijna 20 km verder fietsen. Dat moet lukken hoor ik je denken, gisteren een redelijke rustdag toch? Dat klopt, maar dat betekent niet, is mijn ervaring, dat het fietsen de volgende weer beter gaat. Daarbij komt ook dat de afgelopen nacht bar koud was. Halverwege de nacht moest ik mijn hoodie en joggingbroek aandoen. En zó aangekleed fietste ik ook weg, op naar de eerste serieuze beklimming tussen Lissabon en Madrid. 10% over een dikke 3 km, de Extremadura uit. Maar toen die achter de rug was, ging het meest dalend en kilometers lang een Via Verde over. Ook die daalde licht, zo hoefde ik alleen nog maar goed op te letten in de vele donkere tunnels en op de in slechte toestand verkerend wegdek met woekerende beplanting. Maar dat hoort blijkbaar bij een Via Verde.

De Extremadura uit en Castilla la Mancha in

5 reacties

  1. Beste Jan Ouwerkerk,
    Ik heb jouw tocht aangaande een gedeelte van via de Ruta Iberica gelezen en gezien. Wij willen in mei een gedeelte van het traject wat jij vorig jaar hebt gefietst in mei as gaan fietsen. Ik heb een vraag over het traject van Guadelupe naar Talavera. Ik lees bij de info van via verdes op internet dat er stukken van de via verde de la Jara niet te berijden zijn. Een tunnel afgesloten en een stuk weg onbegaanbaar vanwege steenval. Als ik jouw route op Relive volg zie ik dat je na El Campillo de la Jara op de via verde komt en volgens mij tot aan Talavera volgt. Dus geen obstakels op dat gedeelte. Klopt dat? Is dat gedeelte redelijk goed te berijden. Wij fietsen met een ebike dus over steensplit fietsen is geen probleem.
    Graag reactie.
    Jos van Niftrik

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: