LM07 Via Verde de la Jara (Guadeloupe – Talavera de la Reina 102 km 811 hm)

De beoogde accommodatie in Calera was niet meer beschikbaar. Gisteren nog wel, maar een dag van te voren plannen is voor een fietstocht moeilijk. Er kan immers zoveel anders lopen dat ik pas in de middag kan bepalen waar ik ga overnachten. Zodoende moest ik bijna 20 km verder fietsen. Dat moet lukken hoor ik je denken, gisteren een redelijke rustdag toch? Dat klopt, maar dat betekent niet, is mijn ervaring, dat het fietsen de volgende weer beter gaat. Daarbij komt ook dat de afgelopen nacht bar koud was. Halverwege de nacht moest ik mijn hoodie en joggingbroek aandoen. En zó aangekleed fietste ik ook weg, op naar de eerste serieuze beklimming tussen Lissabon en Madrid. 10% over een dikke 3 km, de Extremadura uit. Maar toen die achter de rug was, ging het meest dalend en kilometers lang een Via Verde over. Ook die daalde licht, zo hoefde ik alleen nog maar goed op te letten in de vele donkere tunnels en op de in slechte toestand verkerend wegdek met woekerende beplanting. Maar dat hoort blijkbaar bij een Via Verde.

De Extremadura uit en Castilla la Mancha in

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: