LM08 Valle del Tiétar (Talavera – Pelayos de la Presa 75 km 1.029 hm)

Route variant: over Sotillo en de M-501: snel en vlot, na Santa Maria drukker

Ietswat paniekerig pak ik mijn stuurtas uit in de foyer van het hotel. Ik heb mijn tassen klaar staan om ze aan de fiets te hangen. Een goede gewoonte is om eerst mijn stuurtas te bevestigen en dan de fiets te ontgrendelen. Er is niets zo frustrerend als alles klaar te hebben, weg te willen rijden, maar waar is de fietssleutel? Hij zit niet in het vakje in de tas! De stuurtas is zo’n beetje als een vrouwentas geworden; alles zit er in, maar je kunt niets vinden. Rustig blijven.. als de nood aan de man komt, heb ik altijd een reserve sleutel, diep in een van de achtertassen. Zou stom zijn om een reserve sleutel thuis te laten. Maar waar is de echte fietssleutel? Ik loop naar een zitje tegenover de receptionist, die inmiddels buiten is staan roken. Ik pak alles een voor een eruit en natuurlijk daar is tie! Om kwart voor 8 sta ik buiten. Vroeg, want vanmiddag wordt het 30 graden. De rit gaat over vlotte wegen, wel over een paar forse heuvel, maar meest dalend. Om 2 uur rijd ik een camping op, waar meest stacaravans zijn. Waarschijnlijk Madrilenen, want inmiddels ben ik in het Cominidad de Madrid

2 reacties

  1. Hadden wij laatst ook met de fietsleutels niet kunnen vinden en uiteindelijk de reserves gebruikt. Op de volgende camping alle tassen leeggehaald maar niets. Uit ‘wanhoop ‘ in de slaapzak gekeken en jawel hoor. Ik denk dat ik ze even daar neergelegd had voordat ik mijn jas aantrok, en vergeten ben om ze in mijn jaszak te steken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: