HN05 La Gironde (Montalivet – Marennes Plage 83 km 217 hm)

De veerboot over de Gironde naar Royan vaart af om 10:30u. U wordt verzocht een half uur van te voren zich te melden. Kaartverkoop alleen aan de kassa. Zo vermeldt de website. Volgende afvaart is anderhalf uur later. Vanaf mijn camping is het 30 km. Dus 2 uur. Ik moet dus zeker om 8 uur wegrijden. Voor de zekerheid zet ik de wekker op half 7. Ik heb als een blok geslapen en word 5 minuten voor de wekker wakker. Het normale ochtend proces verloopt soepel en ik kan rustig aan fietsen naar de veerboot. Om half 10 arriveer ik en kan uitgebreid koffie drinken.

Aan boord

Tijdens de overtocht kan ik rustig nadenken wat ik – nu zo’n beetje halverwege – van de route vind. Ik mag best kritisch zijn, want de Vélodyssée is een aantal geleden uitgeroepen tot Europese Route van het jaar.

1. De route zou geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Het is op diverse stukken een pittige route, en niet alleen in Baskenland. Ook in de duinen zijn de hellingen steil.

2. Het asfalt is niet overal meer van goede kwaliteit, of je moet vaak van fietspad wisselen, oversteken (geen voorrang) met drempels op het pad.

3. De bewegwijzering is niet over duidelijk, of aanwezig. Men beweert een volledig bewegwijzerde route. De eigen navigatie heb ik veel moeten raadplegen.

4. De route is niet echt fotogeniek. Daarmee bedoel ik dat er veel monotone trajecten zijn en de plaatsen niet geweldig opvallen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Tot zover mijn tussentijdse evaluatie. Misschien dat de komende 450 km naar Nantes het beeld zal bijstellen.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: