HN10 La Loire à Vélo (Saint Michel – Nantes (camping) 83 km 277 hm)

Bij de monding van de Loire vangt ook de Loire à Vélo aan, die uiteraard de rivier volgt. De rit van vandaag is de laatste van de Vélodyssée. Deze gaat verder naar het noorden, Bretagne in. Ik ga nog een stuk de Loire volgen om later via Normandië naar Vlaanderen te gaan. De teller staat inmiddels op 4.484 km vanaf 21 april, het is fietsdag 46. Vanaf Hendaye heb 920 km langs de kust gefietst.

Er staat weer een straffe wind, die langs het canal de la Martinière en op het jaagpad van de Loire parten speelt. Verder landinwaarts volgen nog wat kleine klimmetjes, kort maar steil terwijl de temperatuur ook klom, naar 28 graden. Het steeds drukker wordende verkeer verraadt dat de stad dichterbij komt. Via het eiland Île de Nantes krijg ik mooi zicht op de Basiliek. De camping ligt nog 5 km noordelijker.

Er zijn werkzaamheden op camping en we zijn volgeboekt. U heeft niet gereserveerd? De receptioniste van de enige camping in de omtrek is begripvol. Ze vindt een annulering en ik kan 1 nacht camperen. Deze stadscamping is mooi aangelegd en heeft luxe sanitair. Kosten voor man plus fiets € 26,50. Zo gaat dat in een grote stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: