40 Dagen 40 Fiets Ideeën: Stedenroute

Ken je de term Sapperdeflap nog? Het is een bijna vergeten krachtterm die in de jaren 50 en 60 gewoon was. Een kreet van verbazing of lichte ergernis, die ik nog van Pipo de Clown ken. Het is afgeleid van sakkerloot. Deze verbastering is ook v.v.t. Zo zijn er nog meer vergeten woorden, want een taal is immers levend. Toen we nog rookten, draaiden we een saffie (afgeleid van saffiaantje) en sta niet zo te slabakken (treuzelen) of talmen. En als je krenterig bent was je vroeger een geldgier. En mensen die niet van buitenzijn houden, werden huisduiven genoemd. Een fietser is zeker geen huisduif. Ook zijn er in het fietslandschap routes die komen en gaan. Zo ook de route die ik als zevende fietsidee geef. Niet meer bewegwijzerd, maar dat houdt een enthousiaste pedaleur (of pedaalridder of peddelaar, rijwielrijder dan?) niet tegen.

1680994800

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Start van het Fietsseizoen 2023

Nog 34 blogs naar Pasen

In deze serie ben ik nog niet in het buitenland geweest. Maar vandaag gaan we van Amsterdam naar Brussel. Het is de Stedenroute. Helaas is de LF2 niet meer bewegwijzerd, maar als je wil kun je van mij de GPX track krijgen.

De route is internationaal, van Amsterdam naar Brussel. Een mooie mix van rijden door landelijk en natuurgebied: het Groene Hart, de Biesbosch, de Kalmhoutse heide en het Zoniënwoud. En door prachtige steden; ik noem er een paar; na Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht, Antwerpen, Mechelen, Leuven en aan het einde Brussel.

De totale afstand is 340 km (door mijn omzwervingen werden het er meer nl. 419)

 • wanneer gereden? In mei 2018
 • aantal kilometers: 419 km
 • aantal hoogtemeters: 1928 hm
 • aantal uren gefietst: 33 uur 1 minuten
 • aantal dagen gefietst: 4 dagen
 • de zwaarte van de route: gemakkelijk met enige inspanning
 • het wegdek van de route: meest vrije fietspaden of autoluwe wegen
 • parcours: tot aan Leuven vlak, door bossen of open landschap.
 • de sfeer van de route: door steden en landelijk (natuur)gebied
 • wat waren de hoogtepunten?
  • Amsterdam
  • Groene Hart
  • Rotterdam
  • Dordrecht, Antwerpen, Mechelen, Leuven
  •  Biesbosch
  • Zoniënwoud en
  • Brussel 

Hoe was deze fietstocht?

Ook voor de minder geoefende fietser is de route goed te doen. Het laatste stukje over de Brabantse heuvels, tussen Leuven en Brussel is heuvelachtig. De rest is hollandsvlak. De bewegwijzering is voor 95% tot aan Tervuren goed. Je hebt echt wel ook andere middelen nodig om op de route te blijven. 

Meer informatie over deze route vind je via deze pagina:

Podcast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: