2013 Parijs; van lichtstad naar lichtstad

Welk fietsdoel is er na Berlijn niet mooier dan Parijs? Conform de route van Benjaminse vertrokken we uit Eindhoven, om na 5 dagen de Franse lichtstad te bereiken. De route is, zo schrijft hij voor 99% heel makkelijk. En dat klopt. Bij Mariënbourg is t even klimmen en later nog enkele korte stukken in Frankrijk.

De afstand is ongeveer 500 km. Wat mij van deze route is bijgebleven, is het kaarsrechte fietspad in België aan t begin. Deze gaat over een oude spoorbedding. Daarna passeer je leuke stadjes als Diest en Tienen. Na het verlaten van het Nederlandstalig taalgebied kom je door Namen en Dinant.

Inmiddels is de omgeving sterk veranderd op het jaagpad langs de Maas richting Mariënbourg en klim je het maasdal uit, de bossen in. Richting Laon, de grens over is het parcours ligt gooiend. Let in deze omgeving er wel op, dat er weinig overnachtingsmogelijkheden zijn. En onze ervaring is dat, hoe dichter bij Parijs hoe verlatener de dorpen zijn. Tussen Laon en Parijs kom je kastelen, jachtwouden en abdijen tegen. Pierrefonds en het Forêt de Compiège zijn prachtig. Via het fietspad langs het Canal de l’Ourcq rij je zomaar Parijs in.

Het overzicht:

  1. Eindhoven – Tienen 125 km
  2. Dinant 75 km
  3. Laon 160 km (!)
  4. Pierrefonds 80 km
  5. Parijs 110 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: