ZD03 Brood en Water (Haddorf – Billerbeck 58 km)

Daar draait het om vanmorgen. Frühstucken am camping, dat kan, maar veel gezelliger is t om in een dorpje te ontbijten. Dus na de douche en t opruimen, wat steeds sneller gaat, verliet ik deze mooie camping richting Wettringen. Gisteren opgezocht, er zou een bakker open zijn vanaf half 8. Het weer was heerlijk rustig, de natuur net wakker, dus echt super om zo te trappen. En dan ben je er snel. Doch de bedoelde konditorei was dicht.. de ramen dichtgeplakt. Een verbouwing of erger?

De rest was dicht, of, daar verderop bij een Araltankstelle? Een komen en gaan van auto’s, niet voor de benzine, maar voor broodjes! Daar was een heuse konditorei gevestigd. Niet zo gezellig, maar ik nam mijn kleines frühstuck met een dikke mok koffie.

De route van vandaag gaat naar de bron van de vecht, het einde van deze LF16. De vecht zoekt slingerend haar weg door het typerende parklandschap van Münsterland. In het heuvelachtige land is de rivier ingesneden en wordt steeds kleiner.

In Schöppingen koffie gedronken, waar het gesprek van vandaag ging over ‘de aanslag’ in Münster. Hier maar een uurtje vandaan. De zon was inmiddels volop gaan schijnen, maar ik kreeg de cappuccino in een beker, men ging zo weer dicht. Het Steinfurtherland is heel vriendelijk. Het terras ligt tegenover het raadhuis. Hier op de foto’s.

Het witgepleisterde raadhuis is uit 1583. En zo meanderende ik richting de bron, via lief uitziende en goed onderhouden plaatsjes.

Ik moet zeggen, ze hebben de bron goed verstopt. Zonder navigatie had ik het niet zonder vragen gevonden. Geen enkele aanduiding! Sluip door, kruip door, omhoog en omlaag; want er zijn hier mooie heuvels. Opeens sta ik naast de bron. Veel ophef maakt men er niet over. Nogal sober staat er een houten bordje naast de Vecht. Een steen en een informatiebord. En kijk onze ‘fietsplatform’ ANWB laat ook van zich horen.

Verder wordt verteld dat de Vecht in Nederland uitmondt bij Zwolle in de zuidersee.

Het laatste fietsstukje is naar Billerbeck, waar ik de trein terug naar Zwolle neem.

Tot de volgende reis!

2 reacties

  1. Mooi fietsverslag Henrik. Ik neem mijn petje af voor zulke prestaties. Ben benieuwd naar je volgende avontuur.

    Groetjes
    Johan

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: