Epiloog Vechtdalroute

Mijn eerste fietsweblog begon ik met april doet wat hij wil. Toen ik vrijdagochtend wegfietste was het 2 graden. Zondagmiddag, bij terugkomst 22 graden! In het voorjaar zijn de temparatuuruitersten groot.

20180408_092840.jpg
Vecht en kloosterkerk Langenhorst bij Ochtrup

De LF16 is een overzichtelijke route en in een (lang)weekend goed te fietsen. Onderweg zijn er veel mogelijkheden om te overnachten. Hotels, B&B’s en campings. Deze laatste zijn in Duitsland dun bezaaid, doch in Nederland kom je tussen met name Ommen en Hardenberg er veel tegen. Wil je kortere stukken fietsen en meer tijd hebben voor bijvoorbeeld sightseeing, dan kun je in 6 à 7 trajecten van ongeveer 40 km de route afleggen.

De route is afwisselend, zowel qua landschappen als dorpen en steden. Tussen bron en monding rijd je niet alleen langs de rivier, maar ook door bossen, zand- en graspaden, over kleine boerenweggetjes en fietspaden. Genoeg natuur, maar ook grotere steden, naast startplaats Zwolle, Hardenberg, Neuenhaus , Schüttorf en Nordhorn.

20180407_110426.jpg
Nordhorn

De route is in Overijssel goed bewegwijzerd. Op een niet aangegeven omleiding na, kon ik hier blindelings op vertrouwen. Doch hoe dieper Duitsland in, hoe meer men de routeaanduiding combineert met regionale- of lokale routes. Vaak ontbrak de vechtetalroute aanduiding, of staat deze tussen een groot aantal andere. Ter voorkoming dat je bij kruisingen er steeds een studie van moet maken, is een kaart of beter een navigatiesysteem nodig.

Tot slot de statistieken:

20180408_120024.jpg

20180407_094823.jpg
Neuenhaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: