Epiloog Sallandse Heuvelrug / Rondje Twente

Nog even een afrondende samenvatting van het rondje Twente. Het is in 2 dagen te doen, al zijn natuurlijk 3 dagen relaxter. Maar gelukkig ben ik zaterdag thuis gekomen, want zondag was het weer echt minder. Dit keer heb ik onderweg ook wat video’s gemaakt. Naast de teksten en foto’s een aanvulling, om de sfeer proberen over te brengen. Die kon ik mooi zondag en vandaag in elkaar knutselen. Een film gaat over het eerste stuk op de Lemelerberg, de andere naar de Hellehond in De Lutte.

Ik ben benieuwd hoe het bij je overkomt en wat je ervan vindt.

Film langs de Archemerberg en afdaling Lemerlerberg

20180427_0946056225399610596726723.jpg

De man bij de molen in De Lutte, zei het al. ‘Bij jullie is het wel wat platter.’ En daarmee gaf hij een goede aanzet voor de samenvatting; ik reed zo’n 30 kilometer en de omgeving was totaal veranderd en nog eens zo’n stuk en het landschap was glooiend. Die achtertuin van ons!

Film naar de Hellehond

Twente is echt een mooie streek, om te wandelen te fietsen of gewoon eens te zijn. De fietsroute bestaat globaal uit 3 delen: de Heuvelrug (LF 8), de Boerenlandroute (LF15) en de Saskenroute (LF14). De eerste is vooral heide en bossen, over stuwwal. De tweede meer langs akkers en de derde een combi met korte stijgers en dalers door prachtige boslandschappen. Terwijl het laatste stukje vlak is, langs de Engbertsdijksvenen.

De statistieken:

20180428_0940314546952859952178191.jpg

Dat was het voor vandaag en voor deze tocht. De volgende is alweer in de maak. Als de weervoorspelling uitkomt, dan volgende week naar de andere kant van het land.

Tot dan!

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: