AB00 Proloog Stedenroute

‘In één haal naar de andere kant van de schaal’

Wat een prachtig weer is het! Zon, nauwelijks wind (en verwacht) en nog muisstil op het treinstation.

Subliem voor een mooie fietstocht… Op naar Amsterdam, vertrekpunt om dit keer in zuidelijke richting naar Vlaanderen af te zakken. Net ingestapt in de trein, en even tijd om een start te maken met deze blogreeks.

Na de oostelijke routes, nu een van noord naar zuid in het westen van het land. En de trein zorgt ervoor.. in één haal naar de andere kant van de schaal ! Om (‘oom’) Bull Verweij te citeren. Hij was destijds directeur van de zeezender radio Veronica, en sprak deze woorden bij de opening van de nieuwe uitzendfrequentie. Het radiostation zat met haar 192 middengolf op dezelfde golflengte van een Zwitserse zender. Die met meer vermogen het kleine Veronica begin jaren ’70 wegdrukte. De nieuwe golflengte 538 meter was de oplossing. Dus, als ik het goed heb, van rechts (192) naar links (538) op de afstemschaal van de transistorradio. We zitten dan nog midden in het analoge tijdperk. Wie kan zich dit nog herinneren? Dan ben je al oud😂! En zo gaat het dan ook in het leven. Soms is het nodig om op een andere frequentie over te stappen, om weer met volle kracht voorruit te gaan.

Terug naar vandaag. Plan is om de Stedenroute te volgen. Meer info op deze website voor het Hollandse gedeelte en hier: voor het Vlaamse gedeelte. De afbeelding geeft ook een beeld, met excuses voor de grote hoeveelheid kopjes op het Hollandse deel. Ik zal dus niet omkomen van de dorst!

In totaal is de route 340 km lang, waarvan de laatste 150 km door België. Een mooie mix van natuur en steden. Eerst eens kijken hoe het in de hoofdstad is, in het weekend van de vrijheid. 🇳🇱

Tot later!

6 reacties

  1. Fantastisch Hendrik! Brussel is zo leuk…heb er zelf ooit drie maanden mogen studeren. Wat een avontuur maak jij mee. Geweldig hoor! Dat is nog eens wat anders dan RPM.

    Like

  2. heb je een gpx bestand van de LF2? Deze is nl niet meer beschikbaar op de websites van nederlandfietsland en van de Belgische evenknie. De route is vervallen en de bordjes zijn ook verwijderd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: