AB01 Hoe dichter bij Dort… (Amsterdam – Dordrecht 130 km)

temporary_file15300013140427642654317876606667601446.jpgHoe dichter bij Dort.. dus nam ik vanaf Ridderkerk de waterbus naar Dordrecht. Daarmee miste ik wel helaas de Kinderdijk. Maar er was geen camping in de buurt en de benen waren toe aan rust. Daarom over het water, recht op het doel af.

Bijzonder om vanaf de Dam te starten… en weer was ik Strava vergeten aan te zetten. Na 10 kilometer kwam ik daarachter. Ik was té afgeleid. Eerst door de stad, langs de Amstel. Bij Carré kon ik er niet langs. Gisteravond was hier de afsluiting van het Bevrijdingsfestival. Ze waren het aan ’t afbreken.

En wat was het druk! Want wat doet de Hollander op zondag? Varen, kanoën (de Amstel net onder de hoofdstad, was er vol mee), in een boot langs de kant zitten, maar vooral fietsen! En nu zag ik ook vakantiefietsers. Bepakt. Vorige week nog een enkeling, nu dozijnen tegelijk.

En het groene hart? Zo groen als plat! Het was lekker ‘peddelen’ zo, met de flow mee, gemoedelijk landschap en merkwaardige plaatsnamen; De Kwakel, Kudelstaart, Vrouwenakker, Bilderdam, Papenveer, etc etc.

En opeens was ik in Rotterdam. Een totaal andere stad. Indrukwekkend! Wat een skyline, langs de Nieuwe Maas.

Het was een lange, warme, maar fijne rit. Morgen Vlaaanderen in!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: