AB02 Van Biesbosch naar Schelde (Dordrecht – Antwerpen 130 km)

Antwerpen…Maar eens voor de verandering een stadscamping. Jammer alleen dat hij aan de linkeroever ligt. Ik rij op de rechter… en 2x fout. Een: de op Google voorkomende camping was tijdelijk. Twee: het is een héél end rijden plus lang wachten in de voetgangerstunnel, bij de 2! Liften

Nee dat is geen lach.

Aangekomen op deze camping. Geen receptioniste noch eigenaar. Er zit een bel. 3x gebeld. Tja. Ik zet de tent op, ga douchen en dan nog een keer gekeken. Hmm. Ik zie wel.

Nee dán de camping gisteren. Een kleine camping. Een beetje poppecamping. 3 veldjes voor de caravans, die gemoedelijk zijn opgesteld. Zitjes her en der. Een caravan is een omgebouwde woonwagen. In wit, roze en licht blauw. Uiteraard. Er staat ook mamaloe op de deur. Jammer, vergeten een foto te maken!

Een veldje voor tentenfietsers. Met een rozenboogje als ingang. De eigenares loopt met me mee om de plaats te wijzen. Lief hè? En ja hoor, het kon niet uitblijven. Ik ben niet de enige tentenfietser.

Ik zet de mijne op veilige afstand. Je weet nooit of hij snurkt. Al had ik dat niet gehoord; de kikkers gaven de hele nacht een brulconcert. En toch slaap je er lekker op.

Terwijl ik de tent opzet, gaat mijn collega douchen. Ik ga daarna. Kom terug, en speel geen stommetje. ‘Daar knap je van op he?’ Hij steekt z’n handen in de lucht. Deutsch? Oh jeh. Even schakelen. We zijn van fietsen door Europa he!! Terwijl ik met hem spreek valt zijn rode verbrande gezicht op. Ook z’n ogen zijn rood. Weit gefahren? Vraag ik. 220 km, zei hij. Woh niet best denk ik. Vanaf Hoek van Holland, krijg ik er nog uit.

Toen ik van mijn diner terugkwam, lag hij al. En toen ik vanmorgen weg ging nog.

Verder mooie tocht, België in. Ongelofelijk veel natuur onderweg. O.a. Kalmhoutse heide. Gort droog alles.

Vlaanderen Boven!

Morgen weer verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: