AB03 Richting Vlaamse Heuvels (Antwerpen – Leuven – Huldenberg 100 km)

Antwerpen; van lastpost naar voorpost. Een uitspraak van de Antwerpse burgemeester Bart. Ik lees in De Gazet dat de verkiezingen in oktober zijn. Hij wil ook korten op leefgeld als de ouders hun kroost niet naar de kleuterschool sturen. Het Nederlands moet tijdig worden geleerd. De messen worden door het nationalistische Vlaamsbelang geslepen.

Er zijn zorgen genoeg in deze stad. Voor mij nu niet. Ik zit op een terras aan de Schelde. De stad ligt aan de overkant. De zon op m’n rug, een witte wijn. In twee dagen naar deze stad. Ik ben tevreden. Ik geniet van artiginale kaaskroketjes, witlofsalade en stoofschotel. Wel denk Ik aan morgen. Moet ik wéér door die fietserstunnel? En dat in de spits. Ik zie de lange rij fietsers en scooters al staan. Er kunnen per keer 6 fietsers in de lift. Misschien 7 met wat duwen en kantelen. En dat 2x. Er was toch ook een veerboot?

Ik vraag het aan de serveerster. Zij adviseert toch de tunnel. Die boottijden staan wel on-line, zegt ze. Hmm. Doe nog maar een witte wijn…Misschien moet ik later gaan. Na de spits. Kan ik uitslapen. Nou ja, dat slaat nergens op. Bij t eerste daglicht, word ik wakker. Zo rond 6 uur. Ik besluit om gewoon op te staan als ik wakker wordt.

Het is druk op het terras. Het is toch maandagavond? Vraag ik aan de ober. Hij vraag of ik iets te lezen wil. Ja. Hij brengt me de krant.

zonder geluk vaart niemand wel

Ik word gewoon kwart over 6 wakker. Kwart over 7 rijd ik gedoucht de camping af. Geen receptie. Jammer dan. Op naar de vermaledijde fietstunnel!

Op het fietspad langs de Schelde..hé de veerboot. En hij ligt klaar voor vertrek. De veerboot zoeft over het water…

Om half 8 rij ik de Grote Markt op. Handig, met de fiets kun je overal parkeren…

De protserige toren glimt in de ochtendzon. Het stadhuis staat in de stijgers.

Van hieruit de stad uit. Zuidwaarts, langs de Schelde. Voor de koffie, moet ik wachten tot een nieuwe oversteek. Daarvoor in Nils op de markt alvast een koffiebroodje gekocht en gegeten en wat zachte kadetten voor onderweg.

Van Boom naar Klein Willenbeek. En verder langs de Vlaamse waterwegen, via de jaagpaden naar Mechelen en Leuven. Helaas is er geen camping bij Leuven. Ik moet door, de heuvels in.

Volgens net aangekomen Belgische tentfietsers is het nog 30 km naar Brussel. Maar hoe te rijden? Terug naar Leuven is om. Is om erg? Ach we zien morgen wel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: