AB04 Zoniënwoud (Huldenberg – Leuven – Brussel 60 km)

Laat ik voorop stellen dat ik niet fiets om een einddoel te bereiken. Natuurlijk is er een eindbestemming, anders stap je niet op de fiets. Ik fiets omdat ik het leuk vind. Actief en recreatief. De reis is het doel. En met de vraag van gisteravond werd direct ook het antwoord gegeven.

Vanmorgen, de damp sloeg nog uit warme aarde. Ik fietste weg van de camping Bergendal. Voor wat betreft het laatste deel is de naam goed gekozen. Het sanitair is een triest dieptepunt. En het warme water uit de douche was het ook hiermee eens. Het sputterde en spuwde dan weer heet, en dan weer koud water. Mijn eerder aangehaalde Italiaanse campingbaas, zou hoofdschuddend wegrennen. En dat zegt wat!

De camping is verkocht, zei de assistent-campingbaas. De vorige eigenaar liet t voor wat het was. Deze assistent staat hier zelf ook. Hij woont in Antwerpen en zit boordevol goede adviezen hoe ik mijn reis moet voortzetten. Oh naar Brussel! Daar zijn de fietspaden zó slecht meneer!! Kierde hij uit. Zijn gezicht trok links wat scheef, viel mij op. Waarbij zijn mond open bleef. Zijn bruine tanden zichtbaar. De nieuwe eigenaar is een graaf. Goh, vaker gehoord, denk ik. Vandaar dat ik vanmorgen aan de Italiaanse capo moest denken.

Door de heuvels rijd ik richting Leuven de good old LF2 tegemoet. Hij kwam mij tegemoet. Helaas heb ik geen richtingsgevoel. Daar kwam ik tegen de rand van Leuven achter. Erg? Nee, ergelijk dat wel. Maar ik heb de tijd. Brussel is niet ver meer.

Door prachtige natuurgebieden en met dit weer is het extra genieten. In Tervuren door het zoniënwoud. Eindeloos bos. Daar sprak de camping assistent ook over, herinnerde mij.

Tegen 11 uur kom ik aan in Brussel. En met de fiets kom je overal, zonder parkeerproblemen.

Na de bekende trekpleisters door naar station Brussel Midi. Je moet daar geen haast hebben. Het is een onduidelijke wir war van signalen. En na het derde verkeerde loket koop ik een kaartje Amsterdam. Fietsen is goedkoper!

Nog 17 dagen voor de volgende reis; la stretta finale, het laatste stuk naar Rome.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: