FR00 Proloog Florence – Rome

Tante le strade portando a Roma

Van de vele wegen die naar Rome leiden, is de Via Francigena, een van de oudste. In het jaar 990 opgeschreven door een Engelse aardsbisschop en loopt van Canterbury naar Rome. Dus mocht je nog een uitdaging zoeken! Je kunt zelfs doorwandelen of -fietsen naar de havens van Apulië via de zogenoemde Via Francigena del sud. Zo bont maak ik ‘m (nog) niet, maar deze optie staat genoteerd. Het is al een tijdje een wens van mij om Puglia te ontdekken. Misschien is per fiets een keuze.

Da regione a regione

Het laatste stuk, la stretta finale, van onze fietsreis naar Rome volgt deze oude pelgrimsroute. De in 2014 op de Sint Servaasbrug gestarte tocht, zal Deo Volente, op het Sint Pietersplein voleinden.

Ieder jaar, iedere reis, had zijn eigen sfeer en landschap. Met problemen gekoppeld aan de wereld van toen en met goede gesprekken; zo werden – achteraf bekeken – trubbels uitvergroot alsof het einde der wereld aanstaande was. Of, tijdens een goede maaltijd zo maar opgelost. Op deze pagina zijn de jaarlijkse tochten opgenomen, summier, maar het geeft een beeld.

In Viaggo

Morgen is het zo ver! Niet meteen op de fiets, maar de reis naar het beginpunt;

overzichtskaart-deel31656027178.jpg

Florence / Firenze. We volgen de Paul Benjaminse route over de Via Francigena. Het is de meest westelijke variant, want ook hij kwam er niet onderuit. Tutte le strade…

Het beginpunt is waar de reis aan de Arno eindigde en maandag via Vinci de hoofdroute naar Siena oppakt. Ten zuiden hiervan volgen we het hiervoor besproken pelgrimspad. Eerst door Toscaans landschap, om daarna via het groene hart van Italië, Umbrië, het mooie Lazio in te rijden, met zijn overblijfselen uit de Etruskische en Romeinse cultuur.

Uiteraard zal ik met een dagelijkse blog de fietsavonturen bijhouden. Mits de techniek, waaronder internetsnelheid en dekking, ons goedgezind is, hoop ik op een goede ontvangst!

Ciao e a prossima volta.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: