XE02 Langs industriecultuur (Hünxe – Lippetal 122 km)

Vroeg op..

Werpt zijn vruchten af. En er is geen mooiers om vroeg op fietspad te zijn! Dat moet ook mijn collega tentfietser hebben gedacht. Terwijl ik mijn eitje aan t eten sta, rijdt hij al voorbij. Terwijl ik ook niet laat ben. Om half negen rij ik langs kanalen en rivieren. Het is zó lekker!

Industrie cultuur langs de Lippe

Het is de hele dag rustig weer met een zonnetje en t gaat hele stukken langs het water. Met aan de zuidzijde van het fietstraject het Ruhrgebied. Grote fabrieken en ook lange lange binnenvaart schepen. Meest Nederlands, overigens.

Voor een sluis vaart net ‘op hoop van zegen’ binnen. Het past maar net.

En hier en daar een leuke plaatsje.

Werne

En natuurlijk de Romeinen…

Al met al veel kilometers gemaakt. De camping, een ook van het type doorgaans ligt aan de Autobahn en ook aan de Lippe. En geheel in stijl kan ik daarom afsluiten met een energiecentrale. Een oude op kolen?

Camping Uentrop

2 reacties

  1. Leuk dat je weer op reis bent, en vooral leuk dat je weer schrijft. Voor thuisblijvers is dat een beetje meereizen. Goede reis. Ben benieuwd naar deze reis, in een voor mij onbekend stukje Duitsland.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: