XE04 Bronnen (Lippesee/Paderborn – Hövelhof 96 km)

Wolfgang & Hermann

Gisteren zat ik mijn blog te schrijven, toen een motorrijder langzaam voorbij kwam. Halloo hallooo… Wolfgang kwam aangereden. Hij houdt van aandacht. Sprechen sie Deutsch? Een béétje, zeg ik standaard. Dan kan het alleen maar meevallen. De bekende vragen volgen. Wolfgang is Duitser, heeft in Zwitserland gewerkt en woont in Frankrijk.. in een paar minuten ben ik op de hoogte. Ja een Franse vrouw.. en nu op weg naar mijn broer, die woont in noord Duitsland.

Lippesee

Ik ga ff door, zeg ik. Hij gaat zijn tent opzetten. Ik ga naar het terras. Heb dorst gekregen van het gepraat. Als ik goed en wel aan de pils zit, komt hij vrolijk aangelopen. Of die stoel vrij is? Hij zit al.

Wolfgang de motorrijder

Ach het is best gezellig. Ik vertel van mijn reizen en dat ik morgen naar Hermann ga. Dat is een mythe, zegt hij. Die Arminius, is eigenlijk een Romein. Overgelopen naar de Germanen… een saiant detail nicht? we spreken over nog andere mythen; de Euro, de Europese Unie, CO2-uitstoot, de opwarming van de aarde, het Duitse reinheitsgebot, usw. usw.

De volgende ochtend staat hij al vroeg naast zijn tent. Nadat hij alles wil weten hoe ik ontbijt en waar ik dat álles in de tassen laat, nemen we afscheid. Die Wolfgang, een verhaal apart.

Paderborn

Bronnen van de rivieren

Vandaag wissel ik van de Lippe Route naar de Ems. Beide bronnen bezoek ik. Daartussen het teutoburgerwald en Hermann. Het is voor het eerst weer sterk klimmen.

De Lippequelle in Bad Lippspringe
Verheven Hermann
Emsquelle

Vanaf morgen zo’n 380km naar de Dollard. Afzakken dus…

Overzicht van de Emsroute

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: