XE06 Telgte – Lingen-Börgbern 137 km

Vasten

Ik zit een pils te drinken bij de ‘anmeldung’ / kiosk. Het is de ingang van de camping en maakt direct indruk; rokende en drinkende mannen…

Camping Sonnewiese

De camping is zeg maar disordinato, zoals de italiaan zou zeggen. Rommelig. Niet dat het wat geeft, soms is het dat wat een camping soms leuk maakt. Het sanititair is overigens erg goed.

Er komen nog meer tentenfietsers aan. U weet van het festival? Ja erg harde muziek… niemand keert om. Ook Daniël niet, maar iedereen noemt mij Dani, zal hij later zeggen. Hij reist met gezelschap. Een leuke jonge hond. Ik lever mijn bierfles in en neem een volle mee naar de tent. In de rook zitten, daar ben ik wel klaar mee…

Dani met zijn ‘uitrusting’

Ik zit goed en wel wat te lezen, komt Dani langs. Hij is een Fransoos en spreekt met een leuk accent Duits. Een soort allo allo flashback krijg ik er van. Er zijn 2 goede fietsmerken. Eén Idworx en twéé Santos, die is t best! Ja het is heerlijk fietsen zeg ik. Wij hebben de beste hobby die bestaat, zegt hij. Ik complimenteer hem met zijn Duits. Hij woont in de Vogezen, tegen de Elzas aan. Onze hobby is goed voor je lichaam. Weet je wat ook goed is? Vasten!! Een maand geen alcohol, heb ik gedaan. Maar ik eet de hele dag door. Nee zegt Dani, 16 uur vasten en 8 uur eten. Jullie ollanders eten toch vroeg? Dan na 20 uur niet meer eten tot de volgende dag 12 uur. Hij zweert erbij. En in de 8 uur dat je mag eten, geen restricties.

De nacht is onrustig, maar het concert viel mij wel mee. Ook Dani staat de volgende ochtend al vroeg naast zijn tent. We maken nog wat foto’s en schudden wel 5 x de hand. Een sympathieke fietser met goede ideeën. Ik stap op de fiets en Dani roept nog snel, dat ik de eerste Hollander ben die hij ziet met helm. Ciao e bon voyage!

Ik rij naar Telgte. Met hoge verwachtingen. Die worden niet waargemaakt. Het verhaal van de stad is mooi. (Zie de pagina onder hoogtepunten Langs Ems en Linge)

De rest van de dag is vooral warm. Omdat ik morgen wil afsluiten, rij ik door tot Lingen. Hier zou volgens het Bikeline boekje een camping zijn. Dat klopt niet. Ik besluit om in een appartement te overnachten. Bij particulieren zegt Booking. Het blijkt een soort studentenhuis te zijn. Maar die zijn toch naar moeders.

De supermarkt is tot 9 uur vanavond open en dus koop ik royaal in. Het vasten moet nog even wachten.

Onderweg. Het was zo’n prachtige dag!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: