In de jaren ’20

Foto door Suzy Hazelwood op Pexels.com

Het klinkt onwennig, ook wat absurd: de jaren ’20. Maar toch is het zo. Het komt waarschijnlijk omdat die jaren, the roaring twenties, in de vorige eeuw een ongunstig tijdvak waren. De jaren van de Grote Depressie, extremisme stak de kop op, politieke polarisatie zorgde o.a. in Duitsland voor de basis van een tweede wereldoorlog. Misschien herken en link je, net zoals ik, onze huidige roerige tijd wel met die van toen.

Inzicht

Laten we hopen dat we geen herhaling krijgen, maar een sprankelende periode; dat we het inzicht gebruiken, zodat we uitzicht houden! Dat de fietskriebels, die in het afgelopen decennium ontstonden het komende tijdvak onbegrensd door europa mogen trekken.

In het afgelopen jaar heb ik kunnen ervaren hoe het is om alleen een lange fietsreis te maken. De plussen en minnen neem ik mee naar de volgende. Het jaar 2019 was een prachtig fietsjaar. De uitdagende en intense beleving van de fietstochten hebben mij nog meer gemotiveerd. De reis naar Genua, over en naar enigzins ‘bekend’ terrein. Hele gedeeltes zie ik nog levend voor me. Ik ben nog nooit zo fit op de camping, waar ik mijn ‘gewone’ vakantie begon, aangekomen! De tocht door Engeland: nieuw land, nieuwe gewoontes en inzichten. Ik wil t.z.t. meer zien van dit land, van deze bevolking. Kortom, dit reizen met de menselijke maat smaakt naar meer.

Uitzicht

Met zicht op 2020 heb ik twee reizen in elkaar gepopeld. De eerste naar Italië. Het idee ontstond jaren geleden, toen ik op de camping vertelde over de fietsreis die we in etappes aan het maken waren van Maastricht naar Rome. Eens fiets ik in een keer van huis naar hier heb ik toen gezegd, en ik weet ook al wanneer ik start: 20-05-2020. Het leek me een mooie datum, om op mijn verjaardag te starten in het jaar van de 20. Maar de ervaring van vorig jaar leert dat ik dan onnodig in de hitte fiets, dus is de start nu eerder op 02-05 gepland. Een kwestie van de cijfers omdraaien. De tweede grote reis gaat naar Spanje. Dat wordt voor mij een grote ontdekkingstocht. Het Iberisch schiereiland is onbekend en met hulp van vrienden kan ik het in twee delen doen; in het najaar, via de Véloroute du Soleil naar Zuid-Spanje en in het voorjaar van 2021 door Andalusië, en via de Algarve naar Lissabon, verder naar Madrid en via Frans Baskenland langs de kust naar ’t noorden. Maar dat is nog ver weg!

Gezicht

Deze uitzichten heb ik verbeeld in onderstaande voorstelling. Je ziet dat de fietskriebelsfiets onderweg is naar een huis. Refererend dat in beide reizen dit het einddoel is. Naar Spanje naar Casa Los Olivos en in de Italiëreis zelfs vanaf (t)huis naar (t)huis.

En met de zin I Follow The Sun bedoel ik niet alleen het positieve, de zonnige kant, maar dat de zon ook letterlijk wordt gevolgd. Eerst in mei tegemoet, om in het najaar naar het zuiden weer te volgen, op haar weg terug naar de keerkring. En, tot slot, wellicht heb je het al gezien. De site heeft een nieuw gezicht gekregen. Hier en daar vergt deze transitie nog wat afstemming, maar dat zal zeker voor de eerste tocht gereed zijn.

Laat nu de zon maar komen!

Casa Los Olivos: eindbestemming van de Spanjereis

(over 56 dagen is het lente)

8 reacties

  1. Ja, of deze 20-er jaren beter worden? Dat weten we over 10 jaar. Veel plezier en voorvreugde. (dat is misschien wel het leukste). Mocht je nog tips of zo over Zwitserland nodig hebben, je kunt altijd vragen, maar dit keer kom je niet door het land, dacht ik.
    Gr. Johanna

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: