ZHP06 Het Venetië van het Noorden (Buchholz – Hamburg – Drage 75,2 km

Tijdens het eten in de tuin van het hotel, gisteravond raak ik in gesprek met een aantal gasten. Ze eten niet, alleen wat drinken. Twee wat ouderen vertellen dat ze zijn verhuisd uit Hamburg. Hamburg is veel te druk geworden. Ze wonen nu hier in Buccholz met natuur om hen geen en toch dichtbij de stad. En ik vind Buccholz al zo druk, zeg ik. Het duurt lang voor het verkeer gedurende de avond, langs het hotel is uitgeraasd.

Maar alles is relatief, want als ik de metropool binnenrijd, ben ik al snel opgenomen in de files voor de bruggen en wegwerkzaamheden. Een wirwar van straten en borden, auto’s, bussen en enige fietsers, die net als ik vaak moeten oversteken en dus wachten voor weer een rood voetgangers/fietsverkeerslicht.

Hamburg Rathaus

De binnenstad is zeker mooi, het Elbphilharmonie groots. Ik rij wat rondjes en besluit mij los te maken van Hamburg. Het heeft de sfeer van een havenstad. Langs de Elbe pak ik de nieuwe route op. De dorpjes worden al snel steeds stiller. Na 35 km zijn er 2 campings. Beide zijn druk bezet, het is natuurlijk ook weekend. Van de voorgenomen rustdag is niet veel terechtgekomen. Misschien morgen kalmpjes en vlak langs de Elbe. Dat geeft misschien wel meer rust…

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: