ZHP07 Waar grenzen verdwijnen (Drage – Dannenberg 87 km)

Dat klinkt wat dramatisch ‘waar grenzen verdwijnen,’ maar het is de titel die de elberadweg aan dit deel geeft. Er zit wel wat in.

Ik fiets am Deich er op, of er naast, het lijken fietspaden zonder end met mooie vergezichten. Ook weinig dorpen, of ik rijd er ongemerkt langs. Een uitzondering is Bleckede. Expres stuurt de radweg mij er door. Er is hier een museum over de vele soorten vis die in de Elbe zwemmen, vandaar.

Bleckede

Met de wind in de rug gaat het ongemerkt snel en heb ik ondanks dat ik om 3 uur op de camping ben een aardige afstand afgelegd. Daarbij komt ook, dat ik 2x de Elbe ben overgestoken per boot. Het onderbreekt een beetje de eentonigheid van dit deel. Grenzeloos is overigens wat men durft te vragen voor een overtocht. De eerste boot, met auto’s vraagt € 2,50. En daarbij werden de fietsers door de kaartjesverkoper welkom geheten met een ‘bent u de auto vergeten?’ Uit baldadigheid doe ik net of ik geen contant geld heb. Hij kijkt verbaasd naar mijn wereldpas. Ik maak een sissend geluid en ik tel langzaam de munten uit. € 2,50 belachelijk, wat moet een auto dan wel niet kosten?

Maar het kan nog erger. Tussen Bitter en Hitzacker vaart een personen-met-of-zonder-fietspont en daar vraag de schipper slechts € 2,80. Grenzeloos, dat zeker.

Op de camping in Dannenberg nam ik een aflevering op de podcast die ik onderweg naar Praag regelmatig publiceerde.

2 reacties

  1. Leuk gebied. Voor mij totaal onbekend. (dat geldt eigenljik voor het overgrote deel van Duitsland). Gelukkig is het weer weer beter, en ik denk dat dat de aankomende dagen zo blijft. Succes

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: