ZHP10 Gas op de plank en Campingparadijs II (Parchau – Aken 104 km)

Vandaag weer eens een 100+ afstand afgelegd. Dit was opzich niet de bedoeling. Dacht vanmorgen niet dat het haalbaar was. Want het vertrek uit mijn paradijselijke camping ging niet zo maar. Voor het sanitairgebouw had ik een sleutel gekregen. En daarvoor had ik een pfand moeten betalen van € 25. De receptioniste ging pas om 9 uur aan ’t werk. Dat is wat aan de late kant voor een tentenfietser, als ik. Ik wil graag om 8 uur op de fiets… het compromis, dat ik gisteravond sloot was half 9. Om half 9 stond ik bij de receptie. Niemand dus. Ik bel. Ik ben u niet vergeten, 5 minuten! Enfin net voor 9 uur zat ik op de fiets. Dus Aken, daar zou een leuke camping aan de Elbe zijn, leek onhaalbaar…

Maagdenburg aan de Elbe

De eerste (en laatste) grote plaats is Maagdenburg. Prachtig, al is duidelijk zichtbaar dat de stad geleden heeft onder de oorlogsbombardementen. Niet alles is gerestaureerd, maar vervangen door nieuwbouw. Ik ben er even en koop wat belegde broodjes in de Karlstadt, die ik een uur later onderweg opeet. Al met al is het een relaxte dag.

Er liggen geen campings op de route. Aken komt steeds dichterbij. Ongemerkt om 4 uur arriveer ik. Receptie gesloten, er hangt een briefje, melden bij de laatste caravan rechts… dat doe ik. Ik mag gaan staan waar ik maar wil, maar de douche is stuk. Dan maar ouderwets aan de wasbak, provisorisch. Maar die indruk had je vast al wel, als lezer van mijn trektocht. Het is nou eenmaal geen all-inclusive reis. Die reizen zijn er ook, maar lang niet zo avontuurlijk.

Schönebeck

3 reacties

  1. Mooi verhaal Henrik en je hebt vandaag een behoorlijke afstand afgelegd. Je fietst in een mooie omgeving. Blijf lekker genieten en op naar de volgende avonturen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: