ZHP13 Langs steile wijnbergen naar Dresden (59 km)

Het is voornamelijk strak langs de Elbe fietsen. Terwijl de omgeving sterk aan het veranderen is. Eerst in de verte, en later komen wijnvelden dichterbij. De route loopt evenwijdig aan de Säksische Weinstrasse. Het meest noordoostelijke wijngebied van Europa.

Die Albrechtburg

Onderweg passeer ik het oudste slot van Duitsland. Het is Die Albrechtsburg in Meissen. Imposante vertoning en wat later blijkt een goede voorpost wat gaat komen; Dresden is groots. Zowel qua pleinen als gebouwen. Ik ga de stad rustig bekijken, en morgen pas eind van de ochtend verder.

2 reacties

  1. “Steile” wijnbergen? Eindelijk komt er een beetje afwisseling in het platte landschap. Wat voor wijn maakt men daar? Ik ken geen duitse wijn uit het oosten, alleen uit de Moselstreek en uit Baden Würtenberg.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: